Haberler

Mutfak Dolaplarında Olmazsa Olmaz Öneriler

Mutfak Dolaplarında Olmazsa Olmaz Öneriler

Mutfak dolapları günlük hayatımızda olmazsa olmaz parçaları içinde saklayan bir kutu gibidir. Bunu ancak kullanımı bilen ve mutfaklarımızdan hiç çıkmayan annelerimiz daha iyi bilirler. Öncelikle dolap seçimlerinde kaliteli ve su geçirmeyen malzemeler kullanılmalıdır. Sürekli silinmek isteyen mutfak dolapları her silmediğinizde zamanla yağ tabakası ile kaplanır. Hijyenin önemli olduğu bu mekânlar için kolay silinen ve yağ tutmayan, silindiğinde iz yapmayan dolap kapakları gayet kullanışlı olur. Sürekli bir elimizin lavaboda bir elimizi dolap kapaklarına olması mutfak dolapların üzerinde iz bırakmasına neden olur. Modern tasarımlarla üretilen parlak görünümlü hazır kapak modelleri iz bırakmayan bir yapıya sahiptirler. Silinmesi kolay ve basit deterjanlarla dahi temizlenebilen yapısı ile kolay kullanımlı ürünlerdir.

Bir diğer dikkat edilmesi gereken husus dolapların sürgülü ve kulplarının keskin kenarlı olmaması yönündedir. Raylı sistemlerle kurulan çekmeceler ellerimiz dolu iken bile açıp kapatmamızı kolaylaştırır. Mutfak dolabı kapaklarınızın kendiliğinden kapanan sistemlerle konumlandırılmış olması yine mutfak kullanımları için kolaylık olacaktır. Mutfakta ışıklandırmanın önemli olduğu bölümlerde özellikle yemek masası için gerekli olan ışıklandırmayı küçük florasanlar ile sağlasanız da yüksek dolap seçimleriniz sonucunda yine de karanlık olacaktır. Küçük mutfaklarınızda mutfak dolabı seçimlerinizde yüksekliği daha düşük olan tercihleri kullanmalısınız. Böylelikle ışığı daha iyi alan mutfağınız içinizi rahatlatarak aydınlık verecektir.

Mutfak dolabı modelleri seçiminizde gerçek mobilya malzemesinden üretilen dolaplar en sağlıklı olanıdır.  Bu mobilya dolaplarının üzeri cilalı olarak kullanılmalıdır. Su geçirmeyen özelliğe sahip olması mutfakların olmazsa olmaz koşuludur.  Açık renkler el izlerini belli etmezken yine de leke oluşumunu anında yansıtır. Yeni trend olan parlak renkli dolaplar bütün izleri göstermektedir. Dış görünüme önem verenler için ince bir ayrıntı olan bu özellik, titizler için rahatsız edici olup farklı mobilya tasarımlarını seçmek daha uygun olacaktır. Tezgâhlarınız da kendi boyunuza göre ayar yaptırmanız uygun olur. Ayaklarından hizalanarak yüksekliği ayarlanabilen mutfak dolapları için istediğiniz yüksekliği uygulatabilirsiniz. Bu size özel tasarlanan bir uygulama olacaktır. Kendi seçimlerinizde mutlaka kullanışlı olan her imkânı kullanmalısınız. Siz özel tasarımlar hayatınızı kolaylaştırmak için tasarlanmaktadır.